Blog

Ebstein Barr Virus

Ebstein Barr Virus

Ik zie vele ziektes en klachten voorbij komen op social media, in mijn omgeving etc.
Ziektes waar de medische wetenschap helaas nog geen oplossing voor heeft gevonden. Wat als dit nog 20 jaar duurt?

Willen we wachten voordat de medische wetenschap de ware oorzaak van het lijden en een manier kan vinden om de ware oorzaak te ontdekken? Wat is het jou waard om nu te herstellen en genezen?

Lees verder

Lichaamssignalen

Lichaamssignalen

Anne Marie wist direct bij de eerste sessie tot de kern van mijn hulpvraag te komen. Ze kreeg me goed naar mijn gevoel en stuurde me keer op keer terug naar de lichaamssignalen. Ook wanneer ik zelf de neiging had veel te praten en in mijn hoofd te schieten.

Lees verder

Reumatoïde Artritis

Reumatoïde Artritis

Medische diagnose: aandoening die de gewrichten chronisch en pijnlijk ontsteekt.
Een betere term zou zijn: Gezwollen gewrichtsziekte of pijnlijke gewrichtsaandoening of mysterieuze pijnstoornis.

Lees verder

Tinnitus

Tinnitus

Tinnitus ofwel een galmend geluid in het oor.
Dit wordt meestal veroorzaakt door het Ebstein Barr virus EBV dat in het zenuwkanaal, in het binnenoor het labyrint, is terechtgekomen.
Sommige mensen ervaren het als een kakafonie van verschillende instrumenten die tegelijktijdig spelen.

Lees verder

Multiple Sclerose MS

Multiple Sclerose MS

Bij de ziekte MS zullen beschadigingen van de myelineschede van het centrale zenuwstelsel – daaruit voortkomende zenuwontstekingen en littekens- waarschijnlijk de oorzaak zijn van de volgende klachten:

Lees verder

Herstellen van COVID

Herstellen van COVID

We zien het allemaal om ons heen, mensen die een jaar of langer nóg met klachten blijven zitten nadat ze corona hebben gehad.

Bij griep neemt de kracht van het immuunsysteem af waardoor kansen ontstaan voor virussen om extra hard toe te slaan. Zo ook het Eppstein Barr Virus (EBV).
De griep is dan de trigger om het EBV op te lopen.

Lees verder

Onverklaarbare ziektes en klachten

Onverklaarbare ziektes en klachten

De afgelopen 50 jaar (of langer) zijn veel nieuwe ziektes ontstaan waar men geen verklaarbare oorzaak van kan vinden.

Waarom zitten er ontstekingen aan de zenuwen die MS of fibromyalgie veroorzaken?
Waarom zijn er ontstekingen te zien aan de hersenen die ALS of andere ziektes tot uiting brengen?

Anthony William is medisch medium.
Hij heeft ontdekt dat vele ziektes veroorzaakt worden door het EBV.

Lees verder

Eczeem 2

Eczeem 2

Het eczeem van mijn jonge cliëntje was nog niet helemaal weg. Bij de oude plekken was het minder maar nog wel licht aanwezig. Ook kwam het nu tevoorschijn op het ruggetje.

Lees verder

Etherische oliën

Etherische oliën

Vrijwel iedereen kent de etherische oliën. De heerlijke geur van lavendel. Tea tree oil voor allerlei klachten. Pepermunt als je verkouden bent.
Een heerlijke massage met een olie brengt je tot een totale ontspanning die nog een poosje blijft nawerken. Omdat deze in de huid trekt en tot in de hersenen door blijven werken om nog langere tijd in ontspanning te blijven.

Lees verder

Coronaprotocol

Coronaprotocol

Praktijk Imala biedt een nieuw, up to date en uitgebreid coronaprotocol aan.

Ook gericht op de toekomst omdat men verwacht dat er veel ergere vormen van Covid en corona zullen komen. Die vervolgens nog veel besmettelijker zullen zijn.

We zijn daar nu goed op voorbereid!

Lees verder

Nieuwetijdskinderen, sterrenkinderen, kosmische kinderen

Nieuwetijdskinderen, sterrenkinderen, kosmische kinderen

Nieuwetijdskinderen, sterrenkinderen en kosmische kinderen incarneren om collectief een nieuwe wereld te scheppen. Het leven op aarde is vaak niet makkelijk voor hen. “Ze zijn letterlijk anders ‘bedraad’, waardoor hun brein anders werkt. Ze denken, doen en ontwikkelen vanuit een hoger bewustzijn,” zegt Maartje van Arendonk, schrijver en kosmisch boodschapper.

Deze kinderen staan als het ware met één been in de 3D-sfeer van de aarde en met het andere been in 5D of hoger.

Lees verder

Drukkend gevoel hart

Drukkend gevoel hart

Sinds enkele dagen voelde ik een enorme pijn in mijn hart. Ik wist niet goed hoe ik dit kon omschrijven. Wel voelde ik alsof er een zware band rondom mijn hele hart zat. Ik voelde het aan de voorkant maar ook mijn aan mijn rug, rondom mijn hart, voelde ik die pijnlijke zware druk. Omdraaien en naar achteren kijken, lukte me helemaal niet. De "band" weerhield me hiervan.

Lees verder

Eczeem

Eczeem

Een klein baby'tje is al vanaf enkele maanden bij mij in de praktijk omdat het kindje last heeft van eczeemplekjes. Op de armpjes, nek, buik en beentjes.
Gedurende de maanden komen er meerdere voedingsproducten uit die door zowel het kind als moeder niet gegeten mogen worden. Ook moeder niet omdat zij borstvoeding gaf en het kind dan alsnog de producten binnenkrijgt.

Lees verder

Autisme

Autisme

Ik werd benaderd door de moeder van een cliënt F. Een tiener met een breder scala aan problemen, moeite met contact maken en onderhouden, eczeem, teruggetrokken en de diagnose Gilles de la Tourette.
De consulten werden ingezet via Zoom omdat ze in een andere provincie wonen.

Lees verder

Snurken

Snurken

Een cliënt was in de loop van een paar jaar al enkele keren bij mij in de praktijk geweest voor diverse klachten. En nu kwam deze cliënt omdat de partner klaagde over het snurken. Lange tijd was dit niet zo'n erg probleem maar na een aantal jaren was de partner het helemaal zat. Deze cliënt snurkte zo ontzettend hard dat de partner bijna niet aan slaap toe kwam.

Lees verder

Parkinson

Parkinson

Ik werd benaderd door iemand wiens vader aan de ziekte Parkinson lijd. De man woont sinds kort in een verzorgingstehuis op de gesloten afdeling.
De kinderen hadden grote zorgen omtrent hun (schoon)vader. Hij bleek erg agressief te zijn. Als hij kwaad werd, vluchten medebewoners die mobiel waren naar hun kamer of andere ruimte. Degene die niet mobiel waren, doken ineen als hij voorbij kwam.
Ook maakte hij met enige regelmaat seksistische opmerkingen naar medebewoners en personeel dat daar werkt.
Al met al, grote zorgen voor het verzorgende personeel maar ook de kinderen. Dit wil je niet graag horen over je ouder en je voelt je enorm verantwoordelijk. Maar wat kun je eraan doen?

Lees verder

Niet willen eten (2)

Niet willen eten (2)

Al langere tijd had ik een ander cliëntje in mijn praktijk die ook geen warm eten wilde. Boterhammen werden met “geweld” naar binnen gepropt. Gelukkig at dit kind wel fruit en komkommer. Maar daar bleef het dan bij.
We hadden al diverse behandelingen en tips ingezet.
En er waren wel verbeteringen zichtbaar maar de warme maaltijd bleef een probleem.

Lees verder

Slechte eter (1)

Slechte eter (1)

Moeder bezocht met haar kind mijn praktijk omdat ze ten einde raad was en het toch nog een kans wilde geven.
Haar kind at namelijk vrijwel niets van de warme maaltijd. Alleen een wortel, snoeptomaatjes, korst van de pizza en een klein beetje friet met een stukje frikandel.
Moeder had al vele hulpverleners bezocht maar niets hielp. Ze wilde graag dat haar kind toch beter ging eten dus ze ging op zoek naar een andere vorm van hulp.
En zo kwam ze bij mij.

Lees verder

Compleet blokkeren

Compleet blokkeren

Moeder kwam met haar jonge kindje bij mij in de praktijk. Op advies van de juf is ze hulp gaan zoeken voor haar kind. Het kindje was erg verlegen, praatte helemaal niet en als het kind iets moest doen in de klas wat lastig of moeilijk was, blokkeerde het kind helemaal. Het bleef stil op de plek staan alsof het aan de grond genageld was en zei niets. De juf wist dus ook niet goed wat er aan de hand was.

Lees verder

PLC

PLC

Regelmatig volg ik bijscholing en aanvullende scholing. Dit om zelf te blijven leren maar ook om mijn cliënten nog beter te mogen begeleiden.
Zo heb ik pas geleden een workshop PLC gevolgd. Een mooie verrijking waarin ik in een kortere tijd nog veel meer kan doen dan voorheen.

Lees verder

Faalangst

Faalangst

Faalangst komt in alle lagen van onze bevolking voor, jong en oud. Jonge kinderen hebben er last van maar ook veel volwassenen kampen met faalangst. Je kunt het herkennen als mensen niets durven te doen en zich terugtrekken maar ook kan het zijn dat volwassenen veel controle willen hebben.
Bij faalangst ben je erg gericht op je omgeving waardoor het alleen maar sterker en erger word.

Lees verder

Verward door PCR-test

Verward door PCR-test

Je hoort wel eens van die verhalen waarbij je denkt: “Mmm, klopt dit wel? Kan dat wel? ” Totdat je het zelf meemaakt.
En dit is nu net wat er bij mij gebeurde.

Ik had enkele weken geleden, eind april 2021, een PCR-test laten doen die eigenlijk heel goed was verlopen. Ik heb het inmiddels 3x meegemaakt dus had er alle vertrouwen in dat het goed zou komen.
Ik was gelukkig negatief getest. Dus het bleek een flinke verkoudheid te zijn waarvan ik vrij snel goed hersteld was.

Lees verder

Uiteindelijk komt alles goed

Uiteindelijk komt alles goed

Hoe we zelf een volmaakte wereld kunnen scheppen

Lees verder

Nooit genoeg

Nooit genoeg

Met het slapen merken we nog niet veel verschil. Afgelopen maandag was de laatste dag, dus dat is ook nog kort dag.

Lees verder

Wel of geen vaccinatie?

Wel of geen vaccinatie?

Enkele weken geleden werd ik gebeld door iemand die erg twijfelde over het nemen van het vaccin of niet.
Eigenlijk wilde deze persoon zich niet laten vaccineren. Echter door de omgeving begon de twijfel toe te slaan. Familie en collega’s vonden dat de vaccinatie wel diende te gebeuren. Dit wordt vaak gedaan uit angst!

Lees verder

Vertrouwen in dat ik er bovenop kom

Vertrouwen in dat ik er bovenop kom

Ik heb een cliënt meerdere malen begeleidt in een lastig proces.
De cliënt zat al enige tijd thuis met allerlei klachten: hoofdpijn, schouders die vast en stram zaten, vermoeidheid, lusteloosheid, slecht slapen.
Deze cliënt heb ik enkele keren begeleidt via Zoombellen. Ik kon via deze weg toch veel betekenen.
Met de 3e afspraak hebben we een meditatie gedaan op afstand. Terwijl het beeld en geluid aanstonden, kon ik de cliënt meer in het lichaam laten komen en niet alleen meer in het hoofd. Nadat we alle lichaamsdelen extra aandacht hebben gegeven, vroeg ik de cliënt om het lichaam te scannen. Hierbij gaat de cliënt zelf in het lichaam na waar een blokkade zit. 

Lees verder

Gelukkig zijn en geluk delen

Gelukkig zijn en geluk delen

Voor de corona stond de vroegere medische zorg de termen vertrouwen, veiligheid en hulp. Ze stonden altijd voor je klaar, dag en nacht. De dokters en verpleegsters van de eerste lijn.
Konden ze iets voor je doen? Dan deden ze dat!
Als het echt niet meer ging, was er altijd die arm om je schouder, die je liet merken dat je er niet alleen voor stond.

Een onzichtbare vijand belemmert nu de toegang tot de zorg die u zo hard nodig heeft.                                                            
De ziekenhuizen kunnen je niet meer toelaten en de huisarts is extra voorzichtig met het ontvangen van patiënten. Dan sta je er helaas alleen voor.

Lees verder

Vermoeidheid

Vermoeidheid

Een cliënt kwam bij mij met als voornaamste klacht vermoeidheid. Diepe, intens diepe vermoeidheid.
Deze cliënt heeft een beroep waarbij veel gepraat dient te worden. Als de cliënt merkte dat de vermoeidheid toesloeg, begon de cliënt nog meer te praten. Hierdoor werd de cliënt nog meer moe dan al mogelijk was.

Lees verder

Eigen ruimte

Eigen ruimte

Van HSP-ers is het bekend dat ze veel meer signalen oppikken dan niet HSP-ers. Ze zien elk detail van hun complete omgeving. Van wat ze zien, horen en voelen.

Hierdoor zijn ze extra gevoelig voor stress. Ze vergeten zichzelf al heel snel omdat ze volledig opgaan in andere mensen, omgeving en werkzaamheden. HSP-ers dienen daarom extra op te letten om rust te nemen. Dit is cruciaal om te kunnen blijven functioneren.

Lees verder

Remedie tegen vaccinatieklachten

Remedie tegen vaccinatieklachten

Een moeder kwam bij me met haar klein baby’tje. Het jonge kleintje was helemaal van slag na de 1e vaccinatie. Huilen, zwaaien met armpjes en beentjes. Het kindje was weer helemaal uit het ritme.
Na meting kwam er al snel een entiteit uit, deze kunnen bij je komen als je zwak bent. Dit probleem was gelukkig heel snel opgelost.
Na enkele weken vroeg moeder of ik niet iets had om het kindje te beschermen voor de vaccinatie. Want elke maand staat er weer een nieuwe op de agenda. Dom van me dat ik daar niet aan gedacht had.

Lees verder

Ruim 40 jaar rouwende

Ruim 40 jaar rouwende

Een cliënt benaderde me met de vraag of ik haar kon helpen.
De moeder van deze cliënt was inmiddels ruim 40 jaar geleden overleden. De cliënt was nog maar een jonge tiener. Lange tijd heeft de cliënt zich weten te redden en staande gehouden. Echter de laatste 10 of 20 jaar zijn de klachten, pijn, het verdriet steeds heftiger geworden. De cliënt kon zelfs niet meer op begrafenissen aanwezig zijn omdat het eigen verdriet de overhand nam. Andere verdrietige gebeurtenissen op het werk werden vermeden omdat de cliënt de emoties niet in bedwang kon houden.

Lees verder

Eigen rouwproces

Eigen rouwproces

We hebben allemaal onze portie aan rouw hebben meegemaakt in ons leven. De komende weken wil ik extra aandacht besteden aan rouw omdat ik het zelf nu zo intens en heftig meemaakt.
Rouw door verlies van een naaste of bekende kan heel intens en diep gaan.
20 jaar geleden verloor ik mijn broer, hij was nog geen 40 jaar. Ook heb ik afscheid genomen van mijn ouders en schoonouders.
Alles stond in het teken van rouw maar de rouw die nu op mijn pad kwam heeft mij zo intens diep geraakt. Ik ben een week compleet van slag geweest en wist niet wat me overkwam.
Door zo'n heftige rouw mee te maken, kan ik de mensen nog beter begrijpen die een diepe en intense rouw door hebben gemaakt of mee gaan maken.

Lees verder

Ademhaling

Ademhaling

De ademhaling is een spiegel voor de mens. Het laat zien wie jij bent.
Je ademhaling kan nooit liegen omdat het iets is wat van binnenuit komt. Het staat in directe relatie met jouw kern, de bron van wie jij bent, je wil om te leven en begeleidt jou op je pad die jij hier op aarde volgt.

Lees verder

Immuunsysteem

Immuunsysteem

Vanaf je geboorte bouw je je immuunsysteem op. Een baby krijgt vanuit het geboortekanaal stoffen mee die zorgen voor een juiste start van het immuunsysteem. Vervolgens krijg je via de moedermelk nog meer stoffen binnen om het immuunsysteem uit te breiden. Dit wordt Aspecifiek genoemd en is snel werkzaam maar helaas minder specifiek voor de ziekteverwekker.

Lees verder

Huilende baby

Huilende baby

Een cliënt belde me voor haar kindje van 2 weken oud. Het kindje dronk niet voldoende en had zelfs in het ziekenhuis gelegen omdat het gewicht was verloren.

Na een paar dagen mocht het kindje weer naar huis en de voeding kon weer opgebouwd kon worden. Toch zat het nog niet lekker en op een gegeven moment deed het niets anders dan huilen en met de armpjes om zich heen zwaaien.

Lees verder

Spirituele groei

Spirituele groei

Afgelopen dinsdag ben ik bij Anne-Marie in de praktijk geweest omdat ik één van de gelukkige winnaars was van de kanjerwaardebonnenactie. 

Lees verder

Verbazing

Verbazing

Met enige verbazing ontving ik een mail van een wanhopige moeder. Haar zoontje van 6 maanden huilde nachtenlang waardoor het hele gezin gigantisch ontregeld was.
Ze waren al enkele keren bij een osteopaat en magnetiseur geweest maar niets mocht baten.

Lees verder

Logeerpartijtje

Logeerpartijtje

Een jong cliëntje kwam met moeder in mijn praktijk. Het kind durfde niet bij vriendjes en vriendinnetjes te spelen en ook niet naar kinderfeestjes te gaan. Logeren was al helemaal geen optie.

Lees verder

Herstel na corona

Herstel na corona

Een week geleden belde een cliënt me op. Ze had het coronavirus gehad maar was inmiddels hersteld en alweer aan het werk. Ze had nu echter nog veel last van reukverlies en een minder werkend geheugen. Soms vroegen collega’s iets aan haar en dan wist ze helemaal niet meer wat ze diende te doen of antwoorden. 

Lees verder

Wu-wei

Wu-wei

Doen door niet te doen.
Als je niets verstoort, blijft alles in orde.

Lees verder

Een reis naar binnen

Een reis naar binnen

Door een reis naar je binnenste, diep in jezelf te maken, vind je rust, warmte, veiligheid, liefde én antwoorden op je vragen. Het brengt je zoveel meer dan uit te leggen valt.
Dit is allemaal mogelijk door middel van een meditatie.

Lees verder

Je kinderen

Je kinderen

JE KINDEREN...

Je kinderen zijn je kinderen niet.
Zij zijn de zonen en dochters van 's levens hunkering naar zichzelf.

Lees verder

Omega 3

Omega 3

We krijgen vaak het advies om supplementen en mineralen in te nemen. Ook ik geef dit advies aan mijn cliënten. Echter omdat de membraan van onze cellen beschadigd zijn, kunnen de juiste voedingsstoffen niet voldoende opgenomen worden en de afvalstoffen niet afgevoerd worden. 

Lees verder

De juiste PLEK

De juiste PLEK

Waarom heeft de een, een makkelijk leven? Terwijl de ander het zoveel zwaarder heeft.
Sommige mensen krijgen in hun leven te maken met ziektes of overlijden. Terwijl de ander en hun naasten gezond en vitaal blijft. Waarom gebeurd het bij de ene persoon niet en bij de andere wel?

Lees verder

Voeding en ziektes

Voeding en ziektes

Over voeding wordt al veel geschreven en verteld. De laatste jaren is men zich steeds meer bewust van de juiste en gezonde voeding. Het is niet alleen meer gerelateerd aan afvallen. Maar het is inmiddels duidelijk dat juiste voeding belangrijk is voor je gehele gezondheid! De basis van allergieën en ziektes is toch wel de voeding.

Lees verder

Sensi Stress Release

Sensi Stress Release

SSR

Het Sensi Stress Release protocol is een geweldige techniek om een snelle verandering teweeg te brengen. De werking kan heel diepgaand zijn.

Lees verder

Spirituele levens- en stervensbegeleiding

Spirituele levens- en stervensbegeleiding

Laat in de ochtend kreeg ik een telefoontje met een heel bijzondere vraag. Een familielid had kanker en was uitbehandeld door de reguliere zorg. De cliënt was uitbehandeld en druk bezig met het regelen van maatschappelijke zaken. De cliënt had echter zoveel pijn dat het teveel van haar eiste. Of ik iets kon doen om de pijn te verminderen.

Lees verder

SVP Gezondheid

SVP Gezondheid

Vanaf 10 februari 2019 ben ik aangesloten bij SVP Gezondheid.
SVP Gezondheid staat voor “Samen Voor Positieve Gezondheid”.

Lees verder

Burn-out (1)

Burn-out (1)

Sensi-therapie biedt een speciaal burn-outprotocol aan.

Lees verder

De vrouwelijke en mannelijke energie

De vrouwelijke en mannelijke energie

Ieder mens heeft een mannelijk en vrouwelijke energie. De mannelijke energie bevindt zich aan de rechterkant van het lichaam, de rationele kant. En de vrouwelijke energie bevindt zich aan de linkerkant, de gevoelskant.

Lees verder

Griep

Griep

De griep speelt al enige maanden de hoofdrol bij veel mensen/gezinnen. De epidemie blijft zich voortzetten en het einde is nog niet in zicht.

Lees verder

De weg kwijt

De weg kwijt

Wat is een levenspad? En wat is jouw levenspad? Ben en blijf je maar zoekende? Heb je veel vragen en geen antwoorden?
Voor iedereen is dit anders. Iedereen loopt zijn of haar eigen levenspad. Dit kun je op verschillende manieren beschrijven of betekenis aangeven.

Lees verder

Tafelopstelling

Tafelopstelling

Een tafelopstelling werkt hetzelfde als een familieopstelling. Echter in plaats van het werken met meerdere mensen, kun je een tafelopstelling doen met 2 personen, de client en begeleider.
Familieopstelling is een prachtige methode, ontwikkeld door Bert Hellinger. Het wordt ingezet om antwoorden, bewustwording en inzicht op levensvragen te krijgen.

Lees verder

Bewustwording en inzicht!

Bewustwording en inzicht!

Jarenlang heb ik gezocht naar de juiste woorden waar Praktijk Imala voor staat. Meerdere keren kreeg ik de vraag of wat ik in de praktijk doe, kon verwoorden naar 1 woord. Uiteindelijk zijn het 2 woorden geworden. Voor mij DE prachtigste woorden die mij verbinden en betekenis geven mijzelf en de mensen om me heen. En die elk persoon voor zichzelf weer kan verbinden met zichzelf! Bewustwording en inzicht!

Lees verder

Genogram

Genogram

Een genogram is getekend schema waarmee je je familie in kaart kunt brengen. Het lijkt veel op een stamboom maar uit een genogram haal je veel meer informatie over. Het kan informatie zijn over:

Lees verder

Eenzaamheid

Eenzaamheid

De laatste maanden is er veel aandacht besteed aan eenzaamheid. En of het nu eenzaamheid onder jongeren of ouderen is, het maakt niet uit. Onder de gehele mensheid bestaat veel eenzaamheid. Waar komt die eenzaamheid vandaan? Is het een probleem van de maatschappij? Of is het door de maatschappij gecreëerd? Kunnen de mensen in je omgeving de eenzaamheid opvangen en ondervangen?

Lees verder

Pesten

Pesten

Met enige regelmaat wordt pesten extra onder de aandacht gebracht. Dit is een heel juist initiatief. Het komt nog te vaak voor bij zowel kinderen als volwassen. 
Vaak zijn de rustige, stille en minder weerbare kinderen de potentiele personen om gepest te worden.  Zij zijn een makkelijk "slachtoffer". 
Meestal is de aanpak gericht op de pesters, die doen iets wat niet juist is en worden aangepakt. Echter ligt er een rol ook voor de gepeste persoon. De aanpak hoeft niet zo moeilijk te zijn met allerlei protocollen. Eigenlijk is het heel simpel op te lossen. Maak het op school bespreekbaar met de hele groep. Pak het aan!

Doordat ik zelf jarenlang gepest ben, kan ik me een aardig beeld maken van wat deze kinderen en volwassenen doormaken. 
Vandaar dat ik eerst mijn eigen verhaal wil vertellen.

Lees verder

Wespen

Wespen

De wespen laten zich langzaam maar zeker weer zien. Al enkele jaren is duidelijk dat hun voortbestaan wordt bedreigd. Dus laten we er allemaal voor zorgen dat we de wespen en andere insekten blijven voortbestaan. We hebben ze heel hard nodig in de natuur.
wespen zijn erg nuttig en prikken alleen als ze zich bedreigd voelen. Daar gaat mijn volgende blog over.

Lees verder

Obesitas en overgewicht

Obesitas en overgewicht

De laatste weken komt het verontrustende nieuws dat er veel mensen lijden aan obesitas. Variërend van niveau 1 t/m 4 van het BMI.
Het wordt langzaam maar zeker de nummer 1 waaraan mensen komen te overlijden. Dit omdat het de onderliggende oorzaak is van vele ziekten.

Wanneer spreken we van obesitas?

Lees verder

Rouwbegeleiding

Rouwbegeleiding

Een vriendin van me gaf aan dat de opleiding rouwbegeleiding had gevolgd. Dit trok me enorm aan en ging op zoek bij Google. Ik vond allerlei opleidingen die een meerderjarig traject aanboden. Ook waren het allemaal heel theoretische opleidingen maar dit trok me juist helemaal niet! Gelukkig stond er ook een opleiding die mijn aandacht wel trok. Een 6 daagse opleiding in Heeswijk Dinther, gelukkig ook redelijk in de buurt. Nadat ik de website had bestudeerd heb ik me aangemeld voor de opleiding in juni 2018.

Lees verder

Bekeken voelen

Bekeken voelen

Een tijdje geleden werd ik benaderd door iemand, die sinds ze een huis gekocht hadden, nog geen enkele nacht goed geslapen hadden. Het was vooral haar partner die elke nacht heel slecht sliep. Als hij ergens anders bleef overnachten, sliep hij wel goed.
Zij zelf had het gevoel dat ze ’s nachts bekeken werd. Dit gaf haar een onrustig en angstig gevoel waardoor zij ook niet al te best sliep.

Lees verder

ALS

ALS

Wat is ALS?
Amyotrodische lateraalsclerose aandoening van de zenuwcellen die de spieren aansturen in ruggenmerg en hersenstam, waardoor spierverzwakking en verlammingen optreden.

ALS is een progressieve ziekte, dit betekent dat de ziekte steeds verder achteruitgaat. Er is geen kans op herstel.
In 5 tot 10% is er sprake van een erfelijke vorm van ALS.
De ziekte gaat meestal niet gepaard met pijn en tast ook het verstand niet aan. Ook de zintuigen blijven intact en de darmen en blaas blijven gewoon hun werk doen. De seksuele functies blijven ook nog lang in werking. Wel worden uiteindelijk alle spieren, behalve de hartspier, getroffen door de ziekte.

Lees verder

Water drinken

Water drinken

Water stond in 2019 extra in het teken van dat jaar. Maar deze aandacht mag niet verwateren! Veel kinderen drinken nooit tot heel weinig water. Ze krijgen vooral vruchtensappen of drinkyoghurt mee naar school. Maar ook pubers en volwassen drinken te weinig water. Waarom is het toch zo belangrijk om water te drinken?

Lees verder

Keuzes maken

Keuzes maken

Soms komen cliënten bij mij met een bijzondere en/of persoonlijke vraag. Na veel nadenken en dubben weten ze nog steeds niet welke keuze ze dienen te maken. Vaak speelt het ego hierbij een grote rol.

Lees verder

MS: Multiple Sclerose

MS: Multiple Sclerose

Veel mensen denken dat MS een spierziekte is maar dit klopt niet. MS is een aandoening van het centrale zenuwstelsel wat verlamming van de spieren tot gevolg heeft.

Lees verder

Hooikoorts

Hooikoorts

Een allergie is een wereldwijd gezondheidsprobleem. 1 op de 8 mensen in heel Europa lijdt aan hooikoorts. Sommige in sterke mate en andere in lichte mate.
Gedurende vrijwel het hele jaar kan hooikoorts optreden. Maar het echte pollenseizoen begint in april, mei als de grassen, bomen, planten en bloemen gaan bloeien. Deze soorten vormen in verschillende perioden van het pollenseizoen stuifmeel/pollen.

Lees verder

Beroerte of CVA

Beroerte of CVA

Beroerte of CVA is een hersenbeschadiging door onvoldoende bloedtoevoer (waardoor zuurstoftekort) met bv verlamming tot gevolg, of afasie (taalstoornis), of apraxie (handelingen niet goed uit kunnen voeren), enz.

Lees verder

Zuren en basen

Zuren en basen

Elk lichaam is uniek en elk lichaam kent zijn eigen bepaalde zuurgraad. Dit noemen we de PH waarde. Bij een te lage pH-waarde ontstaan klachten in de darmen, slaapstoornissen en een depressie.

We ontkomen echter niet aan verzuring omdat we door onze leefcultuur te veel verzurende stoffen binnen krijgen.

Lees verder

Boost van vitamine C

Boost van vitamine C

De griep heeft een enorme weerslag gehad op de meeste mensen. Ook de zware verkoudheid van 2019 en 2020 heeft een grote impact op de gezondheid van menig mens. Men is wel weer aan het werk maar ze voelen zich nog steeds verre van 100% fit en gezond.

Lees verder

Autisme

Autisme

Autisme is een spectrum stoornis. Hieronder vallen:
 • ASS: autisme spectrum stoornis;
 • Klassiek autisme Asperger
 • PDD-NOS

Lees verder

Trillingsfrequentie (2)

Trillingsfrequentie (2)

De adviezen die hieronder beschreven worden zijn belangrijk om je trillingsfrequentie en bewustzijn te verhogen. Ze zijn bedoeld om ze te integreren in je dagelijkse leven. Het moge duidelijk zijn om niet een tijdje fanatiek ermee bezig te zijn om vervolgens terug te vallen in oude patronen. Het is iets wat dient te groeien. Dus stel je verwachtingen niet direct te hoog in maar maak er een levenswijze van.

Lees verder

Trillingsfrequentie (1)

Trillingsfrequentie (1)

Alles bestaat uit energie, je lichaam, geest, gedachten, emoties, materialen, etc. Al deze elementen bij elkaar bepalen jouw persoonlijke trillingsfrequentie. Doordat je je trillingsfrequentie verhoogd, ontwikkel je je persoonlijke kracht en intuïtie. 
 Alles om je heen in onze wereld lijkt voor het merendeel te bestaan uit vaste objecten, je computer, koffiebeker, tafel, maar ook je eigen lijf. De nadruk ligt vooral op LIJKT!          

Lees verder

Bedplassen

Bedplassen

We noemen een kind zindelijk als het ook ’s nachts zijn plas op kan houden. Rond de 2 en 5e jaar ontwikkelt zich de zindelijkheid. Kinderen worden zich dan bewust van de aandrang om te plassen.

Lees verder

Depressie

Depressie

In 2016 leden 551.000 mensen aan een depressie. Meer vrouwen dan mannen. En meestal zijn het mensen die al eerder aan depressie geleden heeft.
Het komt het meest voor bij mensen tussen de 25 en 45 jaar. De ernstige vormen van depressie vooral boven de 40 jaar.
In deze coronaperiode met alweer de 2e zware lockdown, bereiken ons de berichten dat al op veel jongere leeftijd depressie ontstaat. Jonge mensen die zelfmoordneigingen hebben en op de IC komen te liggen! 
Wat gebeurd er met deze mensen? 
Waardoor ontstaat deze depressie en poging tot zelfmoord?
En vooral: Wat kunnen we doen om het te voorkomen?

Lees verder

Griep

Griep

Griep is een besmettelijke ziekte van de luchtwegen die veroorzaakt wordt door de influenzavirus. De symptomen zijn vaak verkoudheid, hoesten, misselijkheid, buikpijn en koorts. .
Als 165 mensen op de 100.000 inwoners griep hebben voor 7 achtereenvolgende weken , spreken we over een griepepidemie.

Lees verder

Warboel aan voedingsadviezen

Warboel aan voedingsadviezen

Wordt u ook zo gek van de voedingstips die je hoort en leest? Dacht u gezond te eten, hoor je ineens op radio en tv weer andere adviezen gegeven. Vrijwel wekelijks krijg je nieuwe “gezonde” voedingsadviezen gepresenteerd.                             

Lees verder

Fibromyalgie

Fibromyalgie

De laatste jaren horen we steeds vaker dat mensen de ziekte fibromyalgie hebben.
Wat is het precies voor ziekte? En welke psychologische oorzaak ligt daar aan de grondslag?        

Lees verder

Slecht slapen (2)

Slecht slapen (2)

Vorige week heeft u het artikel kunnen lezen over de wetenschappelijke en theoretische kant van slapen. Nu wil ik de me meer richten op de traditionele Chinese geneeswijze m.b.t. slaapproblemen.

Lees verder

Slapen (1)

Slapen (1)

Soms als de wekker al enige tijd afgaat, heb je het gevoel dat je nog in een hele diepe slaap zit. Een andere keer ben je allang voor de wekker wakker. Of ben je al een paar keer wakker geweest. Er zijn nachten dat je lekker en rustig slaapt en een andere keer heb je wel een week last van dromen of zelfs nachtmerries.     

Lees verder

Keuzes maken

Keuzes maken

Ik hoor vaak mensen vertellen over een diagnose die ze hebben gekregen van hun arts of specialist waar ze niet meer van af kunnen komen. bv: Tinnitus, vitamine B tekort, Fybromyalgie, schildklierproblemen. Ze dienen ermee te leren leven. Maar is dat wel zo?

 

Lees verder

Hooggevoeligheid

Hooggevoeligheid

HSP (Highly Sensitive Person) is een begrip wat we steeds vaker horen. Bij kinderen maar ook volwassenen merken dat deze term betrekking heeft op henzelf.  

Lees verder

Niet willen luisteren, kijken en voelen

Niet willen luisteren, kijken en voelen

De laatste tijd komen veel mensen met een burn-out in mijn praktijk. Ook nu weer een client die al een jaar thuis zit met een burn-out van 60%. Vanuit de Sensi praten we bij 40% over een burn-out. Daarnaast had de cliënt ook last van een chronische vermoeidheid, weinig energie, artrose, voedingsallergieën en darmproblemen.

Lees verder

Stijve gewrichten

Stijve gewrichten

Cliënt kwam bij mij met verschillende klachten: stijfheid in gewrichten, onzeker, weinig zelfvertrouwen, zichzelf lange tijd weggecijferd, weinig energie. Verder had de vader van de cliënt, diabetisch type 1.

Lees verder

Burn-out

Burn-out

Een burn-out staat voor totale uitputting, zowel lichamelijk als geestelijk. De vermoeidheid en uitputting beperken je in je dagelijkse functioneren.

Lees verder

Burn out in maar 1 behandeling verholpen!!

Burn out in maar 1 behandeling verholpen!!

Een cliënt kwam bij mij met de klacht dat de cliënt geen energie meer had. 

Lees verder

Angst en paniek! 2

Angst en paniek! 2

Na een week belde moeder mij me met het volgende verhaal.
Die ochtend werd haar kind weer wakker en het leek of het kind met iemand praatte. Zij zag en hoorde niets. Maar het was duidelijk dat haar kind erg bang was.

Lees verder

Angst en paniek!

Angst en paniek!

Ouders met een heel jong cliëntje komen in mijn praktijk.
Sinds het verblijf in het ziekenhuis werd het kindje ’s ochtends om half 6 schreeuwend, boos en angstige wakker. Hun kindje was niet te troosten.

Lees verder

Nieuwe, leuke schoenen

Nieuwe, leuke schoenen

Een cliënt had een beenlengteverschil van 1,5 cm. De cliënt maakte al jaren gebruik van inlegzolen met verhoging en was hier heel blij mee omdat de cliënt jarenlang al zonder inlegzolen had gelopen. Het enige probleem was dat de cliënt beperkt was in het kopen van schoenen en de extra kosten die het met zich mee bracht.

Lees verder

Ziektebeelden van deze maand

Juli

 • Darmkrampen 
 • Vakantiekilo’s
 • Hooikoorts 
 • Zonneallergie 
 • Insectenbeten
 • Kwallenbeet
 • Zonnesteek
 • Diaree

Direct een intake doen?


Ziektebeelden voor de maand

Juli

 • Darmkrampen 
 • Vakantiekilo’s
 • Hooikoorts 
 • Zonneallergie 
 • Insectenbeten
 • Kwallenbeet
 • Zonnesteek
 • Diaree

KvK nummer: 17275214
BTW-ID: NL165434508B01
Vergoedingen verzekeraar: 
24505: kindercoaching
24513: Lichaamsgerichte psychotherapie

Contact

Praktijk Imala
Anne-Marie Koppens

Keizersdijk 8a
(Rode benzinepomp bij voordeur)
5721WG Asten

Telefoon: 06 - 51032104
Bereikbaar van 8.30 tot 20.00 uur.

E-mail:

Om tegemoet te komen aan de wensen van cliënten,
kunnen behandelingen alleen via een afspraak ingepland worden.


© Praktijk Imala | Website: Van Dongen Design